Trinidad Fuentes Garrido

Primera Secretaria del PSC de Santa Susanna y Vicepresidenta del Consell de Federació del Maresme.

martes, octubre 03, 2006

INSUFICIENTS!

Encara que la situació de les víctimes dels mals tractes hagi millorat amb la entrada en vigor de la Ley Contra la Violencia de Género, es evident que les mides son insuficients.

Quan un jutge rep una denuncia per violència masclista dicta l’ordre de allunyament si ho troba oportú. Aquesta mida pot anar en solitari o junt a una ordre de protecció. Penso que sempre, sempre, deuria anar acompanyada per una ordre de protecció.

Al 2006, en el 75% dels casos van ser les pròpies víctimes les que van trencar l’ordre de allunyament. Hem d’entendre que les dones maltractades es troben en una situació de debilitat psicològica i poca o cap autoestima, e inclòs, en alguns casos pateixen el “Sindrome de Estocolmo”. Per això, opino que el permís de la víctima no deu eximir de culpa a qui viola una ordre de allunyament.

El maltractador es un delinqüent (excepció d’alguns que son malalts) i deu ser jutjat com tal. Hem de tenir molt en comte que no tots els delinqüents tenen capacitat de reinserció, per tant, els especialistes haurien de valorar amb “lupa” cada cas i evitar així les possibles reincidències delictives.

D’altra banda, també seria bo revisar les sentencies masclistes (lamentablement abunden)